top of page
Anker 2

Over ons

DSC_4543.JPG

Elske

Mijn naam is Elske Ploeg-Sprey, geboren in Ede in 1964. Ik ben getrouwd met Gert, en samen hebben we 2 volwassen kinderen. Na jaren enthousiast en gemotiveerd werken in de zorg, voelde ik een toenemende behoefte om weer dichter bij mijn medemens en mijzelf betekenisvol werk te kunnen doen. Het vak van uitvaartbegeleider had al enkele jaren mijn aandacht. Nadat ik bij een collega-uitvaartonderneming mee heb mogen lopen, raakte ik werkelijk overtuigd dat dit mijn pad moest zijn.​

Vanaf mijn 18e ben ik werkzaam geweest als verpleegkundige in verschillende takken van de gezondheidszorg, zowel in binnen-als buitenland. De laatste 15 jaar heb ik mijn werkzaamheden als jeugdverpleegkundige gecombineerd met taken als kinderpsychotherapeut, vertrouwenspersoon en video-interactie-coach. Naast mijn werk in de zorg heb ik mij met veel plezier beziggehouden met meerdere disciplines in het theater.

Door mijn ervaring als verpleegkundige, coach, regisseur en trainingsacteur heb ik veel kennis en vaardigheden ontwikkeld om als uitvaartbegeleider werkelijk aan te sluiten bij u, ongeacht uw achtergrond of religie, en ben ik in staat om de uitvaart naar uw wens vorm te geven. Mijn ervaring als jeugdverpleegkundige en kindertherapeut kan ik inzetten om eventueel betrokken kinderen te ondersteunen, en u als ouders waar gewenst te informeren over de belevingswereld van kinderen die met rouw geconfronteerd worden.

Vaak zult u met mij te maken hebben, maar ik kan het niet alleen. Om voor meer continuïteit borg te staan, werkt sinds enige tijd ook Corinne Ravenhorst als uitvaartbegeleider binnen Elske Ploeg Uitvaartzorg. Zij stelt zich zelf even voor.

DSC_0083 1.jpg

Corinne

Mijn naam is Corinne Ravenhorst-Niemeijer, woon in Ede en ben geboren in 1967. Ik ben getrouwd met René en samen zijn we de trotse ouders van 3 volwassen meiden. Binnen het basisonderwijs in Ede heb ik in 25 jaar tijd met veel enthousiasme gewerkt in verschillende functies en op meerdere scholen; als juf van alle groepen, individuele coach, teamcoach en de laatste jaren als directeur. Na deze periode in het onderwijs ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe en heel andere uitdaging. Via een loopbaantraject kwam ik tot een enorm inspirerende kennismaking met Elske en het vak van uitvaartbegeleider. Op basis van een hele goede klik kwam ik snel tot het besluit: dit wil ik ook!

Nu ik werkzaam ben als uitvaartbegeleider bij Elske Ploeg Uitvaartzorg, en de opleiding heb gedaan, merk ik dat ik ruim kan putten uit mijn werkervaring. Ik vind het belangrijk om de tijd te nemen, goed te luisteren en samen te zoeken wat het beste 

past bij de wensen van een familie. Gecombineerd met een diepe drive om zaken zo goed mogelijk te willen regelen stelt dit mij in staat om uw uitvaart zo optimaal mogelijk vorm te geven. Goed afscheid nemen in een verdrietige en emotionele periode vraagt om een warme, kundige en waardige begeleiding. Waarden die voor mij vanzelfsprekend zijn.

Anker 3

Het team

Binnen Elske Ploeg Uitvaartzorg werkt ook Erna Baltussen als uitvaartbegeleider. Wij ondersteunen elkaar ook bij drukte, vakanties of ziekte. Voor assistentie bij de verzorging van de overledene of op de dag van de uitvaart kunt u één van onderstaande dames tegenkomen. Ik ben heel blij dat ze met mij willen samenwerken en stel ze graag aan u voor.

 

Van links naar rechts: Maaike van Beukering, Inge Kneefel, Thérèse Evers, Heleen Meerdink, Tanja Dulmers, Astrid Allaart, Kyra Macco.

Elske Ploeg Uitvaartzorg Groep
Anker 1

Ervaringen

Een aantal families heeft mij na afloop van de begeleiding een reactie gestuurd. Met hun toestemming heb ik deze hier geplaatst, zodat u een beeld krijgt van hoe ik werk.

"We hadden de afspraak met Elske, om kennis te maken en te kijken of er een klik zou zijn, al staan die vrijdag. Mijn vrouw was terminaal ziek en we wilden graag de uitvaart met z’n drieën bespreken, zodat mijn vrouw zoveel mogelijk haar en onze wensen bij leven over kon brengen. Tot mijn grote verdriet ging het allemaal veel te snel en op die bewuste vrijdag belde ik Elske dat de Liefde van Mijn Leven zojuist overleden was. De eerste kennismaking zou dus direct het bespreken van de uitvaart worden. “Ik kom er zo aan” hoor ik je nog zeggen en dat korte gesprek voelde gelukkig al vertrouwd. En dan? Dan staat Elske aan de deur. Een eerste kennismaking die zo anders had moeten zijn.

Ik keek haar aan bij de voordeur en ondanks mijn intense verdriet was daar een gevoel van opluchting nadat we elkaar een hand hadden gegeven. Er was direct de warmte en klik die zó nodig is op de zwartste dag in je leven. Wat mij en de familie enorm is bijgebleven de vijf dagen naar de uitvaart toe, is Elske’s warmte, liefde, inlevingsvermogen, aandacht voor iedereen maar ook voor de praktische zaken en details! Juist de zaken die je zelf in de roes waarin je dan leeft, over het hoofd ziet. Alles klopte en méde door Elske hebben we Mijn Lief de uitvaart kunnen geven die zo bij haar past. Ondanks de nog steeds intense pijn, het verdriet en grootse gemis is het waardevol dat wij allen heel dankbaar terugkijken dat het allerlaatste wat wij voor mijn lieve, unieke vrouw konden betekenen een uitvaart werd die zo recht deed aan haar."

- Erik B. 

"Wat een rust geeft de begeleiding van Corinne en Elske. Alles wordt geregeld en besproken op een prettige manier. Er wordt met je meegedacht en er wordt zo nodig aangevuld, zodat niets aan het toeval wordt overgelaten. Wij hebben hun heldere en persoonlijke aanpak heel erg gewaardeerd! Nogmaals dank, Corinne en Elske."
- Familie Hoorn

"Corinne bedankt voor het begeleiden van de uitvaart van mijn man en onze vader. Het was superfijn dit samen met jou te regelen door je betrokkenheid, accuraatheid en zorgzaamheid.  Je kwam iedere keer alle afspraken na en als het nodig was kwam je met passende suggesties. Je hebt van A tot Z alles in goede banen geleid. Het afscheid was daarom precies zoals wij in gedachten hadden en wat mijn man en onze vader graag gewild zou hebben.

Bedankt voor alles en de goede zorgen! Wij raden een ieder deze uitvaartonderneming aan!"

- Fam. V.
 

"Het fijnste geschenk in deze droevige tijd was dat Corinne mij kon begeleiden in het onwerkelijke proces, waarin ik plotseling veel te vroeg afscheid moest nemen van mijn man. Vol warmte en begrip, met wat leek zeeën van tijd en altijd stand-by, begeleidde ze me door de dagen heen op weg naar het afscheid. Geen idee leek te gek of afwijkend, maar ondertussen kende ze de kaders van haar beroep. Waar ik wist wat ik wilde, dacht ze mee en diepte ze het uit. Waar ik de weg kwijt was, stuurde ze me in een richting die bij me past. Waar ik het gewoon allemaal even niet wilde weten, nam zij het over. We konden samen bedroefd zijn maar er mocht zeker ook gelachen worden. Tot in de puntjes verzorgd en geregeld, met enorm veel warmte en persoonlijke aandacht en zonder overheersend aanwezig te zijn. Hoe tegenstrijdig het ook klinkt, het was een geweldig dag waar ik hele fijne positieve herinneringen aan heb. Corinne, ik kan je niet genoeg bedanken!"

- S.K.
 

"Elske begeleidde de uitvaart van mijn vader.

Dat zij dit proces begeleidde, voelde als precies kloppend en –het klinkt misschien gek-, rijk.

Elske heeft alles in huis wat nodig is om naaste familie tot steun te zijn bij een afscheid. Ze heeft het vermogen om zich naadloos in te voegen en in te spelen op behoeften en wensen. Ze is respectvol, accuraat, heeft aandacht voor details. Ze heeft het vermogen om mensen echt te zien en uitstekend te communiceren. Ze heeft ook het vermogen om zaken met een zekere lichtheid te benaderen, haar humor zet ze op discrete wijze in. De uitvaart heeft ze op zeer prettige wijze geleid. We zijn haar heel dankbaar en hopen dat nog veel mensen kunnen profiteren van haar vakmanschap."

- C.R.
 

"Elske is invoelend, altijd vriendelijk, meedenkend, erg betrokken en op een creatieve manier heel praktisch. Een fijn mens! In de hectische dagen na het overlijden heeft Elske op een prettige manier duidelijkheid en structuur gegeven. Ze heeft heel precies geluisterd en doorgevraagd naar onze wensen. Ook heeft ze op niet-nadrukkelijke wijze meegedacht met de vormgeving van de herinneringsviering, en deed ze daarvoor ook suggesties die bij onze stijl pasten. In relatief korte tijd is ze als een vriendin geworden. "

- Inge P.
 

"Wat was het fijn dat jij ons hebt bijgestaan in de afgelopen moeilijke weken. Je hebt ons zoveel uit handen genomen en tegelijkertijd ook zoveel aangedragen. Steeds beschikbaar en bereikbaar om onze vragen te beantwoorden, mee te denken en onze wensen uit te voeren. In alle rust, duidelijk, invoelend en zo goed aanvoelend wat wij nodig hadden en belangrijk vonden. Mede dankzij jouw steun en inbreng is het een mooi, warm afscheid geworden waar wij met een glimlach en een traan op terugkijken. Enorm veel dank voor alles! En… wij zeggen het voort!"

- Herma Meerdink

"Ik wil jou heel erg bedanken voor je steun, je troostende woorden, tips, de arm om me heen. Ben blij en dankbaar dat ik voor jou heb gekozen voor de begeleiding en het verzorgen van de uitvaart. Het voelt zo vertrouwd! Je helpt, ondersteunt, geeft suggesties en hebt mij (ons) zelf keuzes laten maken. Het komt echt uit je hart, dat merk, voel en zie ik. Je bent een topper Elske!"

- W.d.R.

"Na het overlijden van mijn moeder werden we door vrienden attent gemaakt op de uitstekende uitvaartzorg door Elske. Het klopt helemaal wat op de website van Elske staat. Ze is vanaf het eerste bezoek na het overlijden onze persoonlijke aanspreekpartner geweest. Ze neemt alle tijd, begeleidt waar nodig en geeft goede adviezen. Ze dringt nooit haar ideeën op. Haar aanwezigheid hebben we steeds als heel aangenaam ervaren. Als ik Elske een cijfer zou moeten geven voor de verzorging van de uitvaart dan krijgt ze van mij een 10!

De uitvaart van mijn schoonmoeder (een maand later) die door een grote landelijke uitvaartonderneming/ verzekeraar werd verzorgd was professioneel en efficiënt, maar het was niet te vergelijken met de zeer professionele, maar daarbij ook heel persoonlijke manier waarop Elske de uitvaart van mijn moeder heeft verzorgd."

- Jan en Sjoukje R.

bottom of page