top of page

Kosten

Bij een uitvaart moet u rekenen op € 3.000,- tot € 10.000,- afhankelijk van uw wensen. Er zijn enkele vaste kostenposten, zoals begraven of cremeren, een kist of wade, akte van overlijden, koeling of balseming en de uitvaartbegeleiding. Voor meer informatie over de kosten van mijn dienstverlening, klik hier.

 

Andere kosten zijn optioneel, zoals opbaren op locatie, rouwkaarten, advertentie, rouwvervoer, koffietafel, etc. Afhankelijk van uw keuzes en de hoeveelheid te verwachten gasten zal de totaalprijs bij cremeren gemiddeld tussen de € 4.000,- en € 7.000,- liggen. Begraven is iets duurder.

 

Op de tweede dag na overlijden zal ik op basis van de door u aangegeven wensen een gedetailleerde begroting van de kosten opstellen en deze met u bespreken.

 

Mocht u gebruik maken van een vrijblijvend oriënterend gesprek, dan informeer ik u tijdens dat gesprek over de mogelijkheden en kan ik aan de hand van uw wensen een globale begroting maken. Ik vind het belangrijk dat de kosten transparant zijn zodat u weet waar u aan toe bent.

Verzekering

Wanneer u een uitvaartverzekering heeft, betekent dit niet dat de uitvaart ook door deze verzekeringsmaatschappij begeleid moet worden. U bent dus niet verplicht het nummer te bellen dat op uw polis of de website van de verzekering staat, maar u kunt een zelfgekozen uitvaartbegeleider bellen. Juist in deze periode is het van belang dat u iemand kiest waar u vertrouwen in heeft en die bij u past.

De verzekeraar zal een bedrag aan u uitkeren, afhankelijk van de polis die u heeft afgesloten. U kunt bij uw verzekering informeren naar de hoogte van het bedrag dat vrijkomt bij overlijden. Desgewenst wil ik dit ook voor u doen.

bottom of page